18 Eylül 2013 Çarşamba

Amerika-Miami ve Orlando Gezisi Ne Kadara?

Gezi oncesinde internette arama yaparken ne Orlando ne Miami'ye dair yeterince ayrintili bilgi bulabildim. O yüzden biraz ayrıntılı yazacağım, yazarken ingilizce harflerle yazmak zorunda kaldım, elimden geldiğince düzelteceğim. Öncelikle Orlando da, Miami de Amerika'nin güney doğusunda Florida'da, diger adıyla Sunshine State'te yeraliyor. Adinin bu sekilde olmasinin nedeni acik aslinda, yil boyunca sicaklik 20derecenin altina pek inmiyor ve gunes yuzunu eksik etmiyor. Geziyi haziran ayinin basinda yapmis olmama ragmen, aslinda bu iki sehir icin en uygun gezi zamani Mart-Mayis aylari arasi, cunku Haziran'da bol yagmurlu firtina sezonu basliyor ve bu yagmur ve firtinayla bir turist olarak gercekten karsilasmak istemezsiniz. Ornek vermek gerekirse, sileceklerin yetismedigi jantlari yarisina kadar gole sokan 1 saatlik bir yagmur ve arkasindan 1 saat icinde hersey kupkuru, bunun gun icinde 2-3 kez tekrarlandigini dusunun.

Gelelim seyahat ayrintilarina, ben gezimi Orlando gidis, Miami donus seklinde planladim ve lufthansa ile frankfurt aktarmali uctum (1400$). New York veya Washington aktarmali daha ucuza da ucabilirsiniz ama Amerika'da aktarma yapmak her zaman ucak kacirmak icin uygun sartlari yaratiyor, dolayisi ile bu ayrintiyi gozonune almalisiniz. Orlando-miami istanbuldan yaklasik 6000mil uzaklikta ve ucus suresi olarak da 12-13 saati buluyor, gozunde buyuyor biraz da insanin ama kendinizi eglendirecek seyler aldiysaniz eger bir sekilde geciyor.

Bundan sonrasini gun-gun anlatacagim, kisa sureli gezi planlamak isteyenlere yardimci olacagini dusunuyorum:

1.gun:
Yaklasik 13 saatlik ucusun ardindan frankfurt aktarmali orlando'ya vardim, sicak ve Antalya dan da nemli bir hava karsiladi, internet uzerinden araba kiralamistim ki bu bir sart,cunku ne orlando da ne florida da bizim bildigimiz anlamda bir toplu tasima yok, kendi gozuyle gormek isteyenler lynx orlando diye aratabilir. Sehir buyuk bir alana yayiliyor ve acikcasi eglence parklarindan olusuyor. Kesinlikle sehir merkezi-dowtown da kalmanin bir anlami yok,cunku eglence parklari disinda birsey yok ve onlar da sehrin disinda yer aliyor. Bu eglence parklarindan universal studiosa yakin olan sheraton'u secmistim kalmak icin(Four Points by Sheraton- günlük 120$/oda), internet uzerinden rezervasyonum vardi ve kiralik arabayi havaalananindan teslim alip otele ulastim. Eglence parklari etrafinda her keseye gore bircok otelvar ve genelde ailelere gore, booking.com dan inceleyebilirsiniz, ama herhangi bir yere cok yakin olsun diye ugrasmayin, mutlaka bazi yerlere uzak olacaksiniz.(not:arabayi hertz'den kiraladim, gunluk 50 dolar civarinda, buyuk bir dodge verdiler, zaten tahmin ededebileceginiz gibi benzin de cok ucuz, tavsiye ederim. Avis,alamo,budget vs.ye de bakabilirsiniz)




2.gun:
Sabah erkenden solugu universal studios'ta aldim.muhtesem bir eglenceparki acikcasi, rollercoasterlar, 3 boyutlu hareketli oyuncaklar, eglence adina ne ararsaniz var. Ama sabah erken gitmek ve denize gidiyormus gibi gitmek onemli cunku iyi islaniyorsunuz ve bazi etkinliklerin onunde 45dk ya varan kuyruk oluyor. Hizli hareketederseniz 1 gunde universal studios icindeki iki ayri parki da bitirebilirsiniz. Bu arada biletler yaklasik 120 dolar iki park icin toplam ama universal studios disinda disneyworld ve seaworld'e de gidecekseniz internettekombine bilet bakabilirsiniz, ucuza gelecektir. Bu arada ne alirsaniz alin aklinizda olsun size soylenen fiyat vergisiz, yaklasik yuzde 6-7 bir vergi ekleniyor uzerine ve yemeklerde bahsisleri kendileri ekliyorlar turist oldugunuzu anlayinca :) Ben gidemedim ama gidenler disneyworld un de guzel oldugunu soyluyorlar vaktiniz ve imkaniniz varsa denemelisiniz. Orlando da gece hayati adina birsey beklememeniz gerektigini belirtmek istiyorum, parklardan cikista bir seyler yiyip icebilirsiniz (alkol siniri florida da 80 promil) ama dedigim gibi o kadar, ornek vermek gerekirse ankara nin gece hayati bile orlando'nun 4-5 katidir.

3.gun:
Seaworld diye bir su parki yapmislar, icerisinde kaydiraklardan roller coasterlara, Fok gosterilerinden kopekbaliklarina kadar eglence adina ne ararsaniz var. Bir de balinalarin gosterisi var ki izlemeye fazlasiyla deger. Tum gununuzu siz de bu parkta rahatlikla eglenerek gecirebilirsiniz, ki ben de oyle yaptim, ta ki orlando outletlerinin namini duyana kadar. Orlando tam bir alisveris ve outlet cenneti, ulkemizde yuksek rakamli bircok markanin urunlerini-dkny,calvinklein,prada,tommyhilfiger,nautica,vs cok uygun rakamlara bulabilirsiniz. Alisveris icin en gozde yerler prime ve premium outletleri, ki premium outleti gercekten cok buyuk. Alisverise baslamadan once yapmaniz gereken sey, yemek alanina gidip bir adet indirim kupon listesi satin almak, boylece bircok urunde indirime sahip olacaksiniz. Bu arada outlet degil de normal avm ariyorsaniz gideceginiz yer mall at millenia, louis vuittondan burberry ye apple'a ve hatta Tiffanny pirlanta magazasina bile yer verilmis ama fiyatlar normal standartlarda bilginiz olsun. Gezinin orlando kismini burada noktaliyorum  ve miami kismina geciyorum ama yukarida da bahsettigim gibi disneyworld'e gidecekseniz 1 gun daha ayirmalisiniz.

4.gun
Miami orlando dan yaklasik 320 mil-500km uzaklikta ve iki ayri yol var. Vaktiniz varsa sahikden giden yolu tercih edip unlu Kennedy Uzay Üssü'nü gezebilir, Daytona, Cocoa ve Palm Beach'lere ugrayip denize girebilirsiniz. Yaklasik bes saatlik yolculukla miami ye yoldaki  muthis yagmur ve firtinaya ragmen ulasik. Miami de kalinacak yer onemli, cunku sehrin asil canli bolgesi south beach bolgesi ve unlu ocean drive, lummus park ve art deco alani daburada yer aliyor. Biz otel olarak fasionhausu sectik ve memnun kaldik her yere yuruyerek yakindi acikcasi ama fiyatlar orlandoya gore hallice bilginiz olsun (Gecelik 150$). Miami debircok sey yapabilirsiniz, miami beach te okyanusa girebilir, art deco daki otellerinonunde kokteyl icebilir, lummus parkta guneslenip voleybol oynayabilirsiniz, gercekten yapacak sey cok fazla. Gece hayati olarak da miami  kelime ile muhtesem. Ilk gece biraz da turistik bir gece kulubu olan mansion'a gittik, gittigimiz saatte icerisi tam da dolu olmamasina ragmen bircok kisiyi kapida bekletiyorlardi, meger miami'de adet buymus, kapisinda beklemeden giris yok :) Kulup fazlasiyla iyi, biraz pahali olmasina ragmen(30$ giriş 15$ votka+bull) ama gidecek arkadaslara not diger kuluplere gore biraz 'turistik' kaliyor.




5.gun:
Miami sicagi altinda yapilacak en iyi seylerden ikisi starisland turu ve little havana gezisi. Bir de Miami heat maci var sevenler icin, ama garantisi yok tabii.
Bunun disinda daha luks ve sasali gece kulupleri de sadece bakip cikmak icin bile guzel. Kisacasi Miami'deyseniz eglencenin siniri yok.

Hesap:

Uçak bileti-1 Kişi Gidiş Dönüş 1400$
Otel (2 Kişilik Oda) 900$
Araba kiralama ve benzin 450$
Yeme İçme Eğlence 750$

İyi bir tahminle iki kişi giderseniz kişi başı 2500$ civarına yapabilirsiniz bu turu. Vize ücreti 160$ onu da ayrıca eklemelisiniz.


2 yorum:

  1. Orlondada paralı yollar varmış ordan geçerken nakit mi ödüyorsunuz yoksa araba kiralarken kiralayıcı firma mı veriyor veya Bizim burda HGS gibi birşey mi

    YanıtlaSil
  2. 5 gün icin kişi bası toplam maliyet 2500 usd ( 7500 TL)

    YanıtlaSil