23 Haziran 2015 Salı

Mannheim Gunubirlik Ne Kadara?

Bir onceki gezi yazisini Heidelberg icin yazmistim, bu kez kardesi Mannheim icin yazacagim. Cikis noktasi yine ayni. Frankfurt veya Stuttgart civarina is ya da turistik amacli gezi yaparken, gunubirlik planlara dahil edilebilecek bir nokta Mannheim.

Mannheim yogun bir Turk nufusu barindiriyor ve bu durumdan da rahatca anlasilabilecegi gibi tam bir sanayi sehri. Ama sanmayin ki ziyarete degmez. 300bin uzerinde nufusu olan Baden-Wurtemberg eyaletinin bu guzide sehri icin internette genellikle bol yergi bulunsa da, gunubirlik seyahatler icin ideal, esdegerlerinin aksine hareketli bir Alman sehri diye bir tanimlama yapmak yanlis olmayacaktir. Simdi gecelim klasik notlara.

1.  Ulasim: Deutsche Bahn ile Frankfurt ve Stuttgart'tan kolayca ulasabilirsiniz, bir saatten biraz daha fazla suruyor ve gidis donus 35-45Euro civarinda fiyati. Yeni yeni yayginlasmaya baslayan Alman otobus firmalari da secenekler arasinda ve genellikle daha ucuz, konfor trene gore biraz daha asagida.

www.bahn.de

www.flixbus.com

2. Ziyaret noktalari: Ozellikle iki yeri belirmem gerekiyor. Ilki Versailles Sarayi'ndan sonra Avrupa'daki en buyuk ikinci barok saray olan Mannheim Sarayi. Tabii ki savastan buyuk zarar gormus ve tabii ki asil havasini kaybetmis, fakat her ne olursa olsun bir ziyareti hakediyor ozellikle de rehberli olani. Normal Giris 6Euro, rehberli giris 8Euro.

Ikincisi ise Luisenpark. 6 Euro verecek kadar guzel bir park mi, tartisilir. Ama yine de baharda veya yazin guzel vakit gecirilebilecek vasatin uzerinde bir secenek.

http://www.schloss-mannheim.de/en/visitor-information/
http://www.luisenpark.de/mein-luisenpark/eintrittspreise      

3. Yeme-icme: Eger Turk yemeklerinden uzak kalmakta zorlaniyorsaniz, dogru adrestesiniz. Iki ayri yer onerecegim yine. Birincisi kebap ve donerin her turunu bulabileceginiz Istanbul Restaurant, ikincisi ise Lale Restaurant. Simdi Turk yemekleri dediysek, cok da fazla sey beklemenizi onermiyorum tabii ki, maksat nefis korlemek, bilip de gidin. Ortalama kisibasi 15-20Euro araliginda fazla fazla doyarsiniz her iki mekanda da.

https://de.foursquare.com/v/restaurant-istanbul/4b8ff363f964a520a86b33e3
https://de.foursquare.com/v/lale-restaurant-mannheim/534e7239498ef357774757b4

Mannheim icin bir de kafe eklemek istiyorum. Burayi fazlasi ile begendigim notunu da duseyim. Adi Cafe Prag, ozelligi ise dunyaca unlu Mannheim Muzik Okulu'nun yanibasinda olmasi ve gercekten lezzetli pastalari. Hadi bir de guzel dekorasyonunu ekleyelim. Dedim ya Mannheim Muzik okulunun yanibasinda diye, bu kafenin onune oturup yan taraftaki kayda deger kapi onu konserleri ile keyifli vakit gecirebilirsiniz. Biz gittigimizde cocuklar icin bir program vardi gerci ama her neyse, konser konserdir. Yuksek foursquare puanindan da anlasiliyor zaten bir numarasinin oldugu. Bu arada pasta dedim, atlanmasin. Bogurtlenli veya visneli pastalarini deneyip memnun kaldik.

https://foursquare.com/v/caf%C3%A9-prag/4b597b35f964a520b48928e3



Su kulesinin etrafinda gezmek, Ren ve Neckar nehirleri boyunca dolasmak gibi secenekleriniz de mevcut bu sehirde, ki hareketli carsisi ve meydanlari da cabasi. Neyse uzun bile oldu. Gunubirlik masraf toplamini yazip bitireyim.

Ulasim:35-45Euro
Yeme-icme:30Euro
Park, saray gezi:12Euro

Toplam yuvarlak hesap 80 Euro, bir Alman sehri icin ucuz sayilir degil mi?




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder