19 Haziran 2015 Cuma

SAMPIYON KARSIYAKA!!!

Bu blog'da basketbol yazisinin isi ne diyen olabilir, ki hakli. Ama 28 yil sonra bir mucizeyi gerceklestirip ,10 kat fazla butceye sahip takimlari sirayla gecerek 2014-2015 Turkiye Basketbol Ligi'ni "SAMPIYON" unvaniyla tamamlayan P.Karsiyaka'yi yazarak buraya not dusmek de benim hakkim :)

Aslinda Karsiyakali degilim, haliyle Izmirli hic degilim ama 1998'den beri bu guzide klube karsi muthis bir sempati besliyorum, nedenini de yazayim. Hayatimda canli izledigim ilk basketbol maci, 200km yol tepip seyrettigim Karsiyaka-Fenerbahce maci; ve o gun Izmir Ataturk Spor Salonu'nda o taraftari, o tribunu ve o takimi gordugum gunden beri yer yer fanatik KSK taraftariyim.

Dolayisi ile bu takimi bu seviyede boylesine onemli basarilara ulasirken gormek, gercekten cok buyuk mutluluk kaynagi benim icin. Hele ki yabanci sinirlamasinin esnetildigi ve kanimca tarihin en cekismeli 2 sezonundan birinin yasandigi bu sene, boylesine zorlu rakipleri 12 macta gecerek "SAMPIYON" unvanini gorece cok kisitli bir butceyle alan bir takimi izlemis olmak fazlasiyla gurur da veriyor.

Fazla teknik yazasim yok, ama yine de bu muthis basariya imza atan, ve maalesef KSK Euroleague oynayacak olsa bile seneye bir kisminin bu kadroda olmasi imkansiza yakin olan oyunculari yazarak bitirmek istiyorum.

Bobby Dixon, DJ Strawberry, Kenny Gabriel, Juan Palacios, Jon Diebler, Soner Senturk, Baris Hersek, Erkan Veyseloglu, Cemal Nalga, Yunus Sonsirma, Kaptan Inanc Koc, Egemen Guven ve kendisine 3 yil once Efes'te yapilan haksizligin da bir nevi karsiligini vererek bu takimi 0 dan sampiyon yapan artik buyuk koc Ufuk Sarica. (Bir diger haksizlik odagi Ekrem Memnun da yillardir kadin basketbolunda basaridan basariya kosuyor, biri tesaduf mu dedi?)

Not: Bir de sunu eklemek isterim, Olympiakos'un 2012'de, Partizan'in 2010'da basardigi ne ise Karsiyaka'nin basardigi bundan farksizdir. 87'deki sampiyonluk nasil kulaktan kulaga anlatilan bir efsane ise yillarca, 2015 sampiyonlugu da modern donem Turk basketbolunun 2010 Dunya Finali ile birlikte en buyuk mucizesidir.

KAFKAFKAF SINSINSIN KAFSINKAFSINKAF!

19 Haziran 2015-Frankfurt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder