26 Mayıs 2015 Salı

Heidelberg Günübirlik Ne Kadara?

Heidelberg'i günübirlik gezsek kaca mal olur?

Tren bileti: 45 Euro
Yemekler 25 Euro
Sehir ici ulasim ve kale gezisi: 10 Euro

Toplam kisibasi 80 Euro.


Varsayimlarla baslayalim, diyelim ki Almanya'da Frankfurt veya Stuttgart civarina is veya gezi amacli geldiniz.  Dediler ki Heidelberg'i gormeden gelme! Hemen bir gunubirlik gezi plani yapiyoruz.

Heidelberg savastan az zararla cikmis ender Alman sehirlerinden biri, etkileyici bir kaleye sahip ve icinden usulca akan nehir guzel manzaralar veriyor gunbatimi icin. Fakat bir gunden fazlasini hakeder mi? Bence hayir. Dolayisi ile sabah gidis, aksam donus tren biletlerimiz ile masraflari listelemeye basliyoruz.

1. Gidis Dönüs Tren Bileti: 35-45Euro

Deutsche Bahn'in degisik secenekleri var tabii ki, grup indirimleri, hafta ici ucuz biletler vs. Fakat ortalama 35-45Euro araligi Frankfurt veya Stuttgart harketli ulasimlar icin uygun. Eger tren biletini alirken '+city' secenegiyle alirsaniz, tren istasyonu ile eski sehir arasi ulasiminizi da bedavaya getirebilirsiniz, yürüyerek yarim saatinizi aliyor.

www.bahn.de

2. Kale (Schloss) ulasim ve giris: 6Euro

Buraya gelmenin en temel nedenlerinden biri kaleyi görmek, dolayisi ile atlanmamasi gereken bir nokta. Kaleye cikmanin en kolay yolu teleferik ve teleferikle ulasiminiz da kale icin aldiginiz bilete dahil.

www.schloss-heidelberg.de/besucherinformation/preise/

Merakliysaniz 4Euro daha verip kale ile ilgili ayrintili bilgi de alabilirsiniz,

3. Yeme-icme: ?

Günübirlik gidilen bir yer oldugu icin toplam rakam vermek istemiyorum, onun yerine bir kafe, bir dondurmaci ve bir lokantayi anlatip, ödedigim rakamlari ayri ayri belirtecegim.

Mandy's Railway Diner:
Adi üzerinde eski bir vagonu restauranta cevirmisler. Ici ve disi gayet hos olmus kabul etmek lazim. Amerikan tarzi fast-food ve icecek secenekleri var, rahatca midenizi sisirebilirsiniz, fiyatlari da makul. Ama lezzet icin cok sey beklemeyin derim. 1 Hamburger, bir kola ve  patates kizartmasi 14 Euro

https://foursquare.com/v/mandys-railway-diner/4b545256f964a52079b727e3

Petit Paris:
Kafe iste, cok yorulunca ilk gördügünüz yere oturursunuz ya, tam olarak orasi. 2 kahve bir kurabiye 10Euro

https://foursquare.com/v/petit-paris/4bcb6148937ca593f074a992

Gela To Go:
Foursquare'deki yüksek puanini ne derece hakediyor, acikcasi emin degilim, Ama dondurmasina kötü demek de haksizlik olur.

https://foursquare.com/v/gelato-go/4c8b6f90770fb60cc9bbdbc3


4.Hediyelik:

Cok sevmiyorum hediyelik icin yazmayi, cünkü fiyat araligi cok genis, tercih meselesi. Ama degisik aromali Heidelberg Likörleri'ni denemenizi öneririm. 8-12 Euro araliginda bulabilirsiniz.

Alman sehirlerinin genel olarak 2.Dünya Savasi'ndan gördügü zarar, Heidelberg ile ilgili beklentinizi cok yukarilara tasiyor. Icinden usul usul akan Neckar Nehri ve sansliysaniz güzel fotograf karelerine imkan taniyacak gün batimi da artisi. Fakat sehrin genel görünümü size cok mu sey vaadediyor derseniz; cevabim hayir olur. Yine de prestijli üniversitesinin de hakkini teslim etmeden bitirmiyor ve Heidelberg icin harcanacak bir güne degecektir diyorum.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder