8 Mayıs 2015 Cuma

Euroleague Final Four Ne Kadara?

Euroleague Final Four yerinde kaca izlenir?

Ucak: 200-300 Euro
Final Four Bileti: 300 Euro
Otel 3 Gece: 250 Euro
Günlük harcirah: 50-70Euro

Toplam kisibasi 800-1000 Euro.


Londra'daki 2013 F4'ten bir kare

Yillardir beklenen Final Four Fenerbahce icin bu yil gercek oldu. Final Four'u yerinde izlemek isteyenler icin rehber olabilecek bir yazi yazma amacindayim. Bu yil icin yukarida verdigim rakamlara F4 izlemek su an icin mümkün degil, farkindayim. Ama amaciniz sezon basinda planinizi yapip, takiminizin Final Four'a cikacagindan emin bir sekilde beklemek ise, yukarida verdigim rakamlar kesinlikle dogrudur. Tek tek aciklayacagim.

1-Ucak: Öncelikle 100Euro'ya bilet bulmayi unutun. Final Four her yil takvim geregi 19Mayis tatiline yakin zamanlarda düzenlenir. Dolayisi ile promosyon veya indirimli bilet bulmak imkansizdir. Tekrar Londra'ya organizasyon verilmedigi sürece-ki cok mümkün degil-250 Euro seviyelerinden Ocak-Subat aylarinda ucak biletinizi alabilirsiniz.

2- Final Four Bileti: Ispanyollar bu websitesi üzerinden gerceklestiriyorlar satisi son 3-4 yildir.

http://www.f4tickets.com/

Kasim sonu gibi biletlerin satisa cikacagi yaklasik tarihler belli olur. Ciktigi gün bilgisayarin basinda derbi bileti beklermis gibi bekleyip almanizi öneririm. Efes, FB veya EL organizasyonu icinden tanidiginiz yoksa tabii ki. Son 3 yildir fiyatlar 1. Kategori icin 600'den baslayip asagiya dogru süzülüyor. 300 Euro'luk biletler yeterli diye düsünüyorum ama paraniz varsa saha ici bile alabilirsiniz, neden olmasin?


Bonus Video-2012 Istanbul Final Four Muhtesem Olympiakos Zaferi

3- Otel: F4'ün düzenlendigi salonlarin etrafindaki oteller takimlara rezerve edilir genelde. Sansliysaniz takiminizla ayni otelde bile kalabilirsiniz ama bu size gecelik 200Euro'dan asagiya mal olmaz pek. O yüzden salona mümkünse biraz uzakca bir otelden önceden yer ayirtmak akillica, hemen her yil gelen Yunan veya Israilli taraftarlarin gürültüsünden uzak kalabilmek icin.

4- Günlük harcirah: Zaten maclar günün büyük bir kismini dolduruyor, maclarin yapilacagi yerdeki fan-zone'lar da yeme icme icin uygun. Benim gibi bir sürü F4 hatirasi alayim derdinde degilseniz sorun yok, 50-70Euro arasi günlük rahatlikla yetecektir. (Ingiltere ve Iskandinav Ülkeleri bahis disi)

Önemli Notlar: ULEB, yani EL organizatörü kurum fotograf makinalari konusunda takintili. Bu ise bakan adamin kücüklügüne inmek gerektigini düsünüyorum, cünkü ipad'leri bile iceri almiyorlardi. o yüzden profesyonel makinalari kapida emanete birakmaniz gerekeceginden haberdar olup gidin.

Yunan taraftarlarin oturdugu, pardon isgal ettigi bloklardaysaniz yandiniz; bütün mac Carsi'yla beraber BJK maci izler vaziyette olacaksiniz ama eglenceli.

Sorular varsa memnuniyetle cevaplarim, seneye de Final Four Berlin'de olacakmis zaten :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder