3 Mayıs 2015 Pazar

Madrid Ne Kadara?

3 Gecelik Madrid Gezisi Ne Kadara?

Ucak: 400 Euro
Otel+Kahvalti: 300 Euro
Ulasim: 18 Euro
Muzeler: 41 Euro
Yemekler: 140 Euro

Toplam duz hesap: 950Euro

Turistik bir Ispanya gezisi deyince ilk olarak Madrid gelmiyor akla. Ama yaniltici bir dusunce bu. Etkileyici parklari, unlu muzeleri, genis bulvarlari, insana keyif veren mimarisi, Ingilizce'si zayif olsa da sicakkanli ve yardimsever insanlari ile Kita Avrupa'sinda gorulmesi gereken sehirler siralamasinda en ust basamaklarda yer alan-bence-bir sehir Madrid. Kraliyetin baskenti olmasinin etkisi de buyuk tabi. Muhtesem secenekleri ile Ispanyol Mutfagi da bende bu kadar yer edinmesinde bir etken bence.

Bu gorece uzun giris yazisindan sonra hemen asil konumuza, gezimizin maliyetine gecelim.

Istanbul-Madrid THY Gidis Donus 400Euro : Biletin nisan ayi icin gecerli oldugunu ve bir ay onceden alindigi notunu da duseyim. 

Havalimani-Sehir Ulasim 2,60 Euro: Madrid Barajas Havalimani'nda Terminal4'e ucretsiz otobus seferleriyle gecip Renfe'nin islettigi trenlere binerek sehre(Merkez istasyon-Atocha) ulasabilirsiniz. Ikinci bir ulasim yolu da Metro, ama havalimanina ozel 3Euro'luk ek bir vergi odemek ve birden fazla aktarma yapmak gerekiyor. Ankara'daki gibi 10lu satilan metro biletlerinden almak da diger bir secenek, Ingilizce dil tercihi olan otomatik makineler tren ve metro girislerinde mevcut.

http://www.aeropuertomadrid-barajas.com/transportation/madrid-airport-bytrain.htm

Otel 3 Gece 295Euro: Merkez tren istasyonunun tam karsisinda, iki yildizli ama yeterince konforlu bir otel, "Hotel Mediodia". Kahvaltisi hemen her Ispanyol otelinde oldugu gibi oldurmez, ama idare eder. Ulasim acisindan cok elverisli bir konumda, ille de turistik Gran Via bolgesinde olmak gereksiz diyorsaniz ozellikle. 

http://www.mediodiahotel.com/en/

Sehir ici ulasim 10 binis 12,20 Euro: Asagidaki linkten bakinca biraz kafa karistirabilir. Ama ozetle en cok gezeceginiz bolgede metro ve otobus icin 10 binis gecerli kart 12,20 Euro diyebiliriz.

https://www.metromadrid.es/en/viaja_en_metro/tarifas/billetes/index.html

Muzeler: Iki onemli muzeyi yazacagim burada. Birincisi Madrid'in Louvre'u diyebilecegimiz unlu Prado Muzesi. Giris 14 Euro ama saat 18-20 arasinda ucretsiz. Ikincisi ise Ulusal Sanat Muzesi, giris 8 Euro ama Retiro Parki icindeki kisimlarina giris ucretsiz.



http://www.museoreinasofia.es/en/visit/opening-hours-and-ticket-prices

Aslinda iki dedim ama ucuncu bir ek yapmam gerekiyor burada. Bir muze olarak mi dusunursunuz bilmem ama, Real Madrid'in unlu Santiago Barnebeu Stadyumu'nu da eklemeden olmaz. Girisi 19Euro olan bu stadyum-muze, icerisindeki etkileyici gorseller, tarihe taniklik etmenizi saglayan kupalar ve efsaneleri (Puskas, Sanchez, Zidane, Ronaldo, C.Ronaldo, sayayim mi daha :) )  ile muhtesem bir gezi noktasi.



Geldik yerlestik gezdik artik sira yemeye geldi. Ama once cok onemli hatirlatma, hemen tum lokantalar 4-8 arasi kapali ve gece 11 de aksam yemegine gitmek cok normal tum Ispanyol Sehirleri gibi. Yemek ve tatli icin burada 5 ayri mekandan bahsedecegim, iste o yerler:

1. La Tapeira: Istanbul'un Karakoy'une benzeyen Alfonso Martinez bolgesini cok sevdim ve her gezide oldugu gibi ilk gun yenen idare eder yemegini burada yedim. Biri ahtapot, toplam 4 cesit doyurucu tapas ve bir bardak sangria icin toplamda 22Euro hesap geldi. Lezzet idare eder.


2. La Tragantua: Yine Alfonso Martinez bolgesi, ama bu sefer muhtesem bir yemek. Tumu deniz urunu, 3 cesit fazla doyurucu tapas uzerine ana yemek olarak balik ve yaninda iki kadeh kirmizi Ispanyol sarabi. Arkasindan hala tadi damagimda olan enfes bir dondurmali brownie. Toplam 48 Euro hesap.

Deginmeden gecemeyecegim, rezervasyonsuz bu mekanda yer bulmak imkansiza yakin. Zaten topu topu 7 masa var, ama ben gece 11'de sansimi denerim derseniz neden olmasin? Isletmecinin adi Pablo, "lonely Turkish guy" gönderdi beni derseniz sizle en güzel yemeklerini paylasacaktir.

3. Matilda Cafe: Alfonso Martinez demis miydim? Bu kez renkli ve rahat bir kafe, aksamustu atistirmasi icin cok uygun. Elmali kakaolu kek ve yaninda capuccino, ama bir porsiyon yetmedi o yuzden ikinci tabak kek ve ikinci capuccino. Toplam hesap 13 Euro, ama kek gercekten enfesti.

4. Mama Framboise: Baska bir Turkce blogda gormustum, denemek istedim ve kesinlikle memnun kaldim. Aslinda cok da sevmezdim ama bu pastanede yedigim makaronlar fikrimi tamamiyle degistirdi. Fotograftakilerin tumu 11 Euro.

http://oitheblog.com/2014/08/12/ankaraya-hic-benzemeyen-baskent-madrid-gezilecek-yerler-ve-ipuclari/

5. Taberna Rayuela: Cuma gecesi yer bulmak her zamankinden zor oldu. Ama 3 cesit yerel, 2 cesit uluslararasi tapas uzerine etli bir ana yemek yiyip, yaninda yine bir kadeh kirmizi ictigim Taberna Rayuela ziyarete deger geldi bana. Turistlerden cok Madridlilerin gittigini dusundugum bu Ispanyol restoraninda 29Euro gibi yedigime gore dusuk sayilabilecek bir hesap odedim.

6. Mercado De La Reina: Turistik merkez Gran Via'ya yakin bu Ispanyol lokantasi Foursquare'deki yüksek puaniyla dikkatimi cekmisti. Gittik denedik, agirilikli deniz ürünlerinden olusan bir tapas ziyafeti cektik kendimize yaninda sangria ile birlikte. Iki cesit doyurucu tapas + ana yemek+ sangria seklindeki secimimize kisibasi 30Euro civari ödedik ve puani hakettigini söyleyebilirim. Mükemmel degildi belki ama iyi ile cok iyi arasinda bir yerlerdeydi.

7. Mistura: Gran Via-Chueca arasinda hos bir dondurmaci. Özellikle Amerikan usülü dondurmanin icine ceviz findik veya brownie takviyesi ile soguk yüzeyde sekillendirme yöntemi güzel sonuc yaratmis, denemeye deger.

https://foursquare.com/v/mistura/51b4a09c498ed062113131c7

Baktim da bu kez baya uzun olmus yazi, ama Madrid'e deger. Daha once hakkinda dusunduklerimi uc gunde tamamiyle unutturdu bana. Tabi bunda Euroleague Ceyrek Finali'nin ilk iki maci olan Real Madrid-Efes karsilasmalarini yerinde Barclays Arena'da izlemek de fazlasiyla etkili oldu sanirim. Sonucta elendik ama, spordaki cirkefliklerinden hoslanmadigim Ispanyollara yerinde verdim mesajimi, Turkce ama bolca nahos sozler ile :)









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder