17 Şubat 2015 Salı

Kopenhag-St.Petersburg-Helsinki-Stokholm Baltiklar Gemi Turu Ne Kadara?

Sadece fiyatlari yazip isin icinden cikmak niyetindeyim bu yazida. Bir de gemi turunun artilari ve eksilerine kisaca deginecegim. (SWOT yapasim geldi) Cunku kendimce gecerli iki sebebim var.

1. 10 gunluk bir Gemi Turu ile gezdim bu sehirleri, standart bir gezi yazisi icin fazla ayrintili ve uzun olacak.
2. Gemi turunun maliyetlerine ve arti eksilerine odaklanmak istiyorum daha cok merak edenler icin.



Turumuz NCL'nin Norwegian Star isimli gemisiyle Kopenhag kalkisli 10 gunluk bir tur. Kisibasi 1300Euro karsiliginda gemide ic kabin konaklama, havaalani gemi transferler, gemideki ucretsiz restoranlardaki tum yemekler ve sigorta dahil seyahatiniz karsilanmis oluyor.

Kisibasi 300Euro civarina da Istanbul-Kopenhag ucak biletleri malodu. Agustos ortasi icin gecerli soyledigim ki Baltiklar icin yuksek sezon.

Gorunmeyen masraflar var tabii ki bir de :)

1. Yemeklerdeki su haric tum alkollu alkolsuz icecekler. Gunluk 25Dolar'dan 200 Dolar diyebiliriz iki kisi icin. (Bazi yemekleri disarida yiyorsunuz veya sehirde gezdiginiz icin atliyorsunuz.)
2. Odanizla ilgilenen calisan icin zorunlu kesilen bahsisler. Gunluk kisibasi 12Dolar'dan 240 Dolar.
3. Yemeklerde garsonlara verdiginiz bahsisler. Toplam 50Dolar.
4. Ve en onemlisi sehirler icin satilan geziler. Sehirin buyuklugu ve imkanlarina gore degismekle birlikte, gunluk kisibasi 100Dolar'i gozden cikarin, kendimiz gezmeyiz derseniz. Biz bazi sehirleri kendimiz gezdik, bazilarinda tura katildik.

Bakalim toplam ne etti. Gemi kuru dolar bu arada, once yazip sonra cevirecegim.

1300Euro Gemi Turu
300Euro Istanbul Kopenhag THY Ucak
500Dolar Gemi Ekstralar
500Dolar Sehir Gezileri
200Dolar Sehir ici Harcamalar

Yaklasik kisibasi 2600Euro'ya geldi. Gercekten baya yuksek bir rakam. Simdi artilar ve eksiler isiginda rakami degerlendireyim.


Gemi Turu Artilari:

1. 6-7 sehir geziyorsunuz ve valiz tasimak, acip bosaltmak, doldurup kapatmak, otel aramak, vb. bu zahmetlerin hic biri yok. Gece yattiniz ve sabah yeni bir sehire uyandiniz, bu kadar.
2. Organizasyon gercekten cok profesyonel, valizleri havaalaninda verdiniz, odanizin kapisinda buldunuz. Sabah 7.00'de su sehirde olacagiz dediler, 6.59'da karaya ayak bastiniz. Biz Turkler icin fazla dakik hatta.
3. Sehir gezmekten yoruldugunuz gunlerde gemiden cikmayabilir, havuzda guneslenip, kitap okuyup vaktinizi tatil koyundeymis gibi degerlendirebilirsiniz, ki zaten rotanin uzunluguna gore bos gun de olacaktir.
4. Tatil koyu gibi dedim ya, gercekten oyle. Basketbol sahasindan, aksamlari yapilan fazlasiyla profesyonel gosterilere kadar gemide gecirilen zamani seyahat gibi degil, tatil gibi yasatiyorlar. Bir tasla iki kus, hem 6 sehir gez, hem tatil yap.
5. Gemi kucuk bir kasaba gibi ve 77 milleten insan var. Abarttim biraz, yogunluk ABD ve Bati Avrupta ulkelerinin vatandaslari tabi. Ama mutfaklar cok cesitli ve tatminkar. Takiminizi cekip sarabinizi yudumlazacaginiz Fransiz Restaunrant'indan, sortla dalabileceginiz acik bufelere kadar. Hatta param bol derseniz, sushi'sinden, steak'ine dek.

Yeter bu kadar arti, biraz da eksiler:

1. 40 yasin altindaysiniz, size cok uygun degil. Istedigi kadar eglence barindirsin, beni kesmedi ki 30 yasindaydim gittigimde.
2. Sehir turlari guzel planlanmis ama fazla tuzlu ve biraz yasli isi. 4 saatlik gezide 4 tuvalet molasi, prostat alarmi gibi.
3. Bazi sehirlerde yeterince durmuyor. Ornegin Stockholm'de 8 saat kaldik sadece, ki bana cok az geldi.

Kisacasi gemi turu kisa surede farkli sehirleri gezmek icin guzel bir secenek, veya tatil koyu havasini bir de gemide yasamak icin. Ama maliyetleri yazdim yukarida, deger mi hala emin degilim. Sehirler icin kisa kisa notlari tek bir yaziyla verecegim.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder